Bestaande stalen silo vervangen

Veel bestaande stalen mestsilo’s van ca. 20 jaar oud komen helaas niet door de keuring. Wanneer het niet meer loont om de stalen mestsilo op te knappen is het mogelijk een betonnen mestsilo op de bestaande vloer te plaatsen. Hiermee bespaart u het sloopwerk van de betonnen vloer en bent u goedkoper uit.

De laatste jaren zijn er veel stalen mestsilo’s vervangen door betonnen silo’s. In veel gevallen is het mogelijk de bestaande vloer en het leidingwerk te hergebruiken en er een nieuwe betonnen silo op te plaatsen.

Wanneer u een grotere mestopslag wilt realiseren is dat mogelijk, door bijvoorbeeld een andere wandhoogte te kiezen (denk aan 6 of 7 meter hoog) of een grotere diameter waarbij de vloer uiteraard vergroot dient te worden. Uw nieuwe mestsilo kan eventueel excentrisch ten opzichte van de bestaande vloer worden uitgebreid. Dit is interessant wanneer de bestaande mestsilo tegen een belendend gebouw aan staat en er aan één zijde geen mogelijkheid is de silo te vergroten.

AquaStruct heeft voor de meeste bestaande vloeren van stalen mestsilo’s een waterdichte oplossing ontwikkeld voor de wand-vloer aansluiting.

Het vervangen van stalen mestsilo’s is maatwerk. Wij adviseren dan ook, voor dat wij een definitieve vrijblijvende offerte maken de bestaande silo en locatie te beoordelen.