Leidingwerk

Standaard wordt de mestsilo voorzien van een vulleiding Ø 315 mm, die onder de vloer vanuit 1,5 meter van het midden tot direct buiten de silovloer loopt. Hierop wordt de gietijzeren hoofdafsluiter  Ø 8″ met RVS spindel aangesloten. Op de hoofdafsluiter wordt via een verloopset naar 160 mm twee bronzen snelafsluiters 6″ met vetnippels gemonteerd. Eén afsluiter gaat naar de morsput (200 liter) en op de andere wordt een V-deel 6-duims aangesloten, waarop een slang met KKM-aansluiting kan worden aangesloten.

Het is mogelijk de mest vanuit de mestsilo door het hoogte verschil deels terug te laten lopen in de kelder onder de stal. Na de hoofdafsluiter wordt op de retourleiding een T-stuks geplaats waarop het los-laadstation wordt gemonteerd met de morsput. De vulleiding wordt eventueel met bochtstukken verlengd naar de stal. In deze leiding wordt een gietijzeren hefafsluiter welke wordt geplaatst tussen de kelder en de vulzuigset. Aquastruct maakt de sparing in de kelder wand en verzorgt een goede afdichting.

Het vullen van de mestsilo kan op verschillende manieren:

  • Via het laad-losstation V-deel, door hierop losse flexibele buizen aan te sluiten. Met behulp van mesttank of mestpomp.
  • Via een extra optionele vulleiding over de wand door het dak. Voordeel hiervan is dat de silo niet per ongeluk kan leeglopen omdat de leiding boven hoogste mestniveau is aangebracht. Met behulp van een mestpomp wordt de mest vanuit de put verpompt.
  • Door een extra vulleiding (diameter afhankelijk van de afstand) toe te passen, welke van de kelder/put naar de silo loopt. Dit kan over de wand of door de silovloer.

 

Vulzuigset leidingwerk mestsilo
Vulleiding over de wand

Direct contact

Heeft u vragen over het leidingwerk of advies nodig? Neem contact met ons op!

Willy Arts

06 - 46310018