Spankap mestsilo

De spankap is een goede efficiënte manier om een betonnen silo mee af te dekken. De spankap rust in het midden op een voorgespannen beton kolom welke aan de onderzijde pendelend is bevestigd. De dakhelling is standaard 17° ca. 30 %. Andere hellingshoeken zijn mogelijk op aanvraag.

Aan de randen wordt het doek via volanbuis gespannen met behulp van RVS-spanners welke met sterk band aan RVS-klikkers aan de betonsilo zijn bevestigd.

Standaard zijn de spankappen voorzien van twee tegenover elkaar liggende mangaten van 1,20 x 1,50 (b x h) welke eenvoudig kunnen worden afgesloten.

Materiaal spankap

Het doek van de spankappen van AquaStruct is gemaakt van hoogwaardig, KIWA gecertificeerd, polyester versterkt PVC (900 gram/m²) met hoge treksterktes (4200 / 4000 N/50 mm) en is leverbaar in twee kleuren, groen en grijs. (RAL 7040) of groen (RAL 6005).

De bevestigingsmiddelen zoals spanratels, ankers en de nokschotel zijn van RVS A4/316, de volanbuis Ø 42,4 x 3,25 mm rondom de spankap is van zwaar gegalvaniseerd staal.

Soms is het verstandig de volanbuis en/of de middenkolom ook van RVS te maken. Dit is afhankelijk van het medium en het milieu in de omgeving.

Maatvoering

Elke spankap wordt op maat gemaakt.  Uiteraard is het mogelijk klant specifieke wensen zoals; grotere mangaten sparingen, mixluiken of extra mangaten te plaatsen.

Groen

Grijs

Mestsilo 1e Exloërmond

Direct contact

Meer informatie over de keuze voor een spankap voor uw nieuwe betonnen mestsilo? Neem direct persoonlijk contact met ons op!

Willy Arts

06 - 46310018